Дарко Лекић, дипломирани инжењер архитектуреПредседник Hадзорног одбора

Дарко Лекић је рођен 02.06.1979. у Приштини, од родитеља просветних радника. Одрастао у Сирогојну, општина Чајетина, где је завршио oсновну школу "Саво Јовановић – Сирогојно". Од 1994. сели се у Горњи Милановац где похађа и завршава гимназију "Таковски устанак". По струци је дипломирани инжењер архитектуре. Дипломирао на Архитектонском факултету у Београду 2009. године одбраном дипломског рада "Пројекат музеја Рудничко-таковског краја у Горњем Милановцу". Положио je стручни испит и члан je Инжењерске коморе Србије, са пројектантском лиценцом 300.

Радно искуство стицао je у Београду, Чачку и Горњем Милановцу у домену архитектуре, грађевине, дизајна и информационих технологија.

Самосталним радом и фриленсингом се бавио све време током школовања на факултету и након завршетка истог је стицао знање и искуство у домену web дизајна, 3D визуелизације и анимације.

Од 2007. до 2009. радио у предузећу EUnet у Чачку као дизајнер и подршка за технику. Након тога je радио у Београду од 2011. до 2014.

Од 2015. се враћа у Горњи Милановац и запошљава у Чачку у предузећу АГБ Ђоковић као пројектант, где се бави израдом пројеката стамбених објеката, озакоњењима објеката и припремама техничке документације.

У грађевинском предузећу ГМБ корпорација д.о.о. у припреми и грађевинској оперативи као пројектант и шеф градилишта.

Од маја 2017. јe запослен у Општинској управи у Горњем Милановцу, у одељењу за локални економски развој и инвестиције. Члан комисије за планове општине ГорњиМилановац.

Сем рада у струци бави се и 3D анимацијом, видео продукцијом и музиком у виду хобија. Један од оснивача Студентске уније Архитектонског факултета и оснивача часописа "Систем" издаваног као бесплатни студентски билтен током 2005. године. Учесник бројних семинара у домену реформе високог школства, грађевинарства и приватног предузетништва.

Ожењен је и отац једног детета.