Актуелности /Површина милановачког Градског гробља увећана је за 6,23 херктара

 

Површина милановачког Градског гробља увећана је за 6,23 херктара, чиме је решен проблем недовољног капацитета гробља за наредних 25 година.


Пренос права својине на катастарским парцелама бр. 711/13 и бр. 710, укупне површине од око 6,23 хектара, са Компаније Таково на општину Горњи Милановац, тачније локлано комунално предузеће, за потребе проширења Градског гробља договорено је на састанку одржаном 4. јануара. Састанку су присуствовали представници Компаније Таково, директор Мирослав Јовичић и правник Снежана Ћурчић, затим представници ЈКП-а, директор Рајко Нешковић, правник Марко Џелетовић и Миодраг Нешовић, и милановачке општине, општински правобранилац Марија Филиповић и начелник одељења за урбанизам, комунално-стамбене и имовинско-правне послове Дејан Вељовић.


јкпгм

Договорено је да Компанија Таково пренесе право својине на две катастарске парцеле на општину Горњи Милановац, а општина ће дати право коришћења ЈКП-у за потребе проширења Градског гробља у Горњем Милановцу. Овај гест је за изузетну похвалу и ми ћемо га ценити у даљем пословању.


Иначе, без две новододате парцеле милановачко Градско гробље простирало се на око 8,4 хектара, а тренутно је попуњено 7.000 гробних места. Kако се годишње обави између 180 и 200 сахрана, стари капацитет гробља био је довољан за још само једну годину.


Међутим, проблем је сада решен дугорочно, чак за наредних 25 година. У наредних пар месеци биће завршена и процедура преноса власништва. ЈКП "Горњи Милановац" ће урадити пројекат за нове парцеле, а како се оне налазе око гробља, селимо се на другу стану.


Након решења проблема капацитета, очекујемо да ће ускоро бити регулисана и нередовна наплата закупа гробних места и годишњег одржавања.


У географско-информациони систем (ГИС) општине Горњи Милановац уцртано је свако гробно место, снимили смо га дроном и усликали, тако да ће ускоро бити могуће да свако путем интернета добије јасан увид у стање гробног места које се одржава на милановачком гробљу. Ово је посебно важно за људе који не живе у нашем граду или земљи, а који користе услуге комуналног предузећа.


јкпгм    јкпгмjkpgm

 

ЈКП Горњи Милановац

Адреса: Војводе Живојина Мишића 23,
32300 Горњи Милановац, Србија

Тел:    032 - 716 910
Факс: 032 - 716 902

komunalno@jkpgm.rs
www.jkpgm.rs


За сјај нашег града!