Актуелности / Још једно признање за ЈКП ''Горњи Милановац''

 
јкпгм

У реду са најбољимаДиректор ЈКП ''Горњи Милановац'' Рајко Нешковић, прошлог петка на свечаности у Привредној комори Србије, примио је сертификат EXCELLENT SME коју Комора организујe у сарадњи са компанијом COFACE и стратешким партнерима у 2016. години – осигурање АXА, Air Serbia и Siemens.


Према речима организатора, сертификат потврђује да је ЈКП ''Горњи Милановац'' одговоран и поуздан пословни партнер који на време испуњава своје обавезе. До сада је овај сертификат добило 617 малих и средњих предузећа, која су имала укупан годишњи промет већи од 800 милиона евра, располажу капиталом од 140 милиона евра, остварују скоро 60 милиона евра профита и запошљавају 13.000 радника.


Иначе, поменути сертификат се издаје на време од годину дана, тако да је и ''обавеза'' нашег Комуналног преузећа да у поменутом року не изгуби достигнути рејтинг, односно да му у том року не падне остварени бонитет из претходне године, што је свакако и својеврсни подстицај за даље успешно пословање. Директор Нешковић нам је, поводом изузетног признања, кратко рекао:


- Извештај о пословању ЈКП ''Горњи Милановац'' свака три месеца се доставља Трезору, односно Министарству за финансије, Министарству привреде, сектору за надзор и контролу јавних предузећа и Одељењу за привреду и финансије СО Горњи Милановац. Значи , нисмо ми изабрани, него смо на основу резултата пословања из прошле године ''стали'' у групу која заслужује признање које смо добили.


На додели признања, присутнима се обратио и председник Владе Србије Александар Вучић рекавши да је велики успех што награђена предузећа креирају 30 одсто домаћег БДП-а, те да она издржавају државу.


- Србија ће бити успешна земља и имаће сигурну будућност када мала и средња предзећа буду стварала 50 одсто БДП-а. Знаћемо да више не зависимо од гиганата из прошлости и садашњости већ од много људи који брину, раде, посвећени су и одговорни. То су људи који могу да донесу бољу будућност нашој земљи.


Овај чланак је објављен у Таковским новинама број 2153 од 18. Фебруара 2016.

jkpgm

 

ЈКП Горњи Милановац

Адреса: Војводе Живојина Мишића 23,
32300 Горњи Милановац, Србија

Тел:    032 - 716 910
Факс: 032 - 716 902

komunalno@jkpgm.rs
www.jkpgm.rs


За сјај нашег града!