Актуелности

Акредитовани лаборанти из региона посетили постројење у Млаковцу

У организацији Савеза хемијских инжењера Србије, а уз подршку Јавног комуналног предузећа Горњи Милановац, данас је у оквиру семинара на тему Узорковање – валидација процеса и мерна сигурност на постројењу за пречишћавање отпадних вода у Млаковцу организовано међулабораторијско упоредно узорковање и испитивање како улазне, тако и излазне отпадне воде.

Опширније

Љубица у посети основцима

Девојчица Љубица, којој је основи циљ здрава и чиста животна средина, посетила је данас ђаке ОШ „Момчило Настасијевић“. Љубица је посебну пажњу посветила првацима којима је уручила распоред часова и блокчић, али се сетила и седмака који ове године почињу са учењем хемије, па је њима поред распореда часова поклонила периодни систем елемената. 

Опширније

Радови на водоводу Рудник

Радовима који су извођени током друге половине прошле године и са чијим извођењем је настављено и у овој години, када је реч о изградњи водоводног система „Горњи Милановац - Рудник“, изграђен је преостали део доводног магистралног цевовода. Овај део водовода изграђен је у дужини од 2.510 метара и то од резервоара „Сврачковци“ до резервоара „Мајдан“. Завршетком ових радова радови на цевоводу између ова два резервоара су завршени. 

Опширније

После петнаест година нова водоводна мрежа у Солунској улици

 

Уз редовно и свакодневно обављање послова који су у надлежности Јавног комуналног предузећа, екипе овог предузећа тренутно изводе и радове на реконструкцији водоводне мреже у Солунској улици. Циљ радова је да се старе и дотрајале цеви замене новим и то у дужини од 500 метара.

Опширније